Ukusna škembe čorba

10/10/2017
"E, čim je škmebe čorba, ne može da ne bude ukusna. Ipak ćete još jednu porciju, onako, da budete sigurni "
Priprema40 min.
Kuvanje300 min.
Ukupno340 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano497
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • teleći škembići - 400 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 2 komada
  • luk - 1/2 glavice
  • biber
  • so - po ukusu
  • zaprška
  • maslac - 1/3 kesice
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Škembe se očisti dobro i kuva 3-4 sata. Ocedi se i sitno iseče. Ponovo se stavlja da se kuva zajedno sa 1/2 glavice luka.

Jaja se umute u svežem mleku. Kad provri dodaje se sveže mleko.

Začini se biberom i solju. U tiganju se pravi zaprška od maslaca, brašna i aleve paprike.

Dobro se promeša i sipa u šerpu, meša se neprestano.

Ostavljamo da vri na jakoj vatri. Servira se topla sa izgnječenim belim lukom i sirćetom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar