Adžarski hačapuri

10/10/2017
"Polizaćete prste sa ovim aromatičnim hačapurima Isprobano je "
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 125
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 ml pšenično, belo
  • voda - 300 ml
  • so - 1.5 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • suvi kvasac - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • sir - 400 g
  • kačkavalj - 200 g
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu za mešenje testa stavljamo kvasac sa malo vode i šećera. Sačekamo da se kvasac rastvori i dodajemo malo brašna. Nakon 15 minuta u posudu dodajemo preostalo bršno, so, maslinovo ulje i vodu.

Zamesimo srednje tvrdo testo. Uvijamo u krpu i ostavljamo oko 30 minua na toplom.

Delimo na 4 lopte.

Svaku razvučemo preko brašnom posute radne površine u oblik kruga. Pravimo ivice sa dve papalelne strane i tako gde se spajaju dva kraja uvijemo testo i višak sečemo nožem (može i da se ne skida).

Prebacujemo osnovu od testa u pleh, prethodno namazan uljem. Unutra izmrvimo sir, pospremo krupno izrendanim kačkavaljem. U sredinu razbijemo jedno jaje i stavljamo da se peče u prethodno, umereno ugrejanoj rerni.

Kad adžarski hačapuri budu gotovi, dok su još topli se premažu kravljim maslacem.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar