Klasična francuska supa od luka

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
12/10/2017
"Ukus ove klasične supe odvešće vas pravo u sunčanu Francusku "
Priprema10 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno100 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano282
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 1 pakovanje
  • crni luk - 4 velike glavice
  • belo vino - 1 šoljica, suvo
  • pileći bujon - 4 šolje
  • teleći bujon - 4 šolje
  • beli luk - 2 čena
  • sos vorčester
  • ementaler sir - 250 g
  • baget - francuski hleb
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Na slaboj vatri otopite maslac u posudi. Dodajte luk, nasečen na rebarca i prodinstajte ga oko 30 minuta.

Stavite posudu u rernu za lagano otvorenim poklopcem. Smanjite temperaturu rerne na 150 i pecite oko sat, uz povremeno mešanje, kako ne bi zagorelo. Gotov luk treba da ima boju karamela.

Ponovo stavite posudu na umerenu vatru i prelijte luk vinom. Kada vino ispari, dodajte bujone, sos i beli luk i kuvajte još 40 minuta.

Francuski hleb nasecite na kriške i premažite ih maslacem, a zatim ih zapecite na roštilju.

Poslužite supu u tanjir, stavite parče francuskog hleba i pospite ementaler sirom. Pažljivo zapecite u rerni sve, da se sir istopi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar