Panakota sa pomorandžom

13/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Neverovatan italijanski desert, koji uvek pojedemo sa zadovoljstvom "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano200
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte jednu kutiju pavlake za kuvanje i dodajte 200 ml svežeg mleka i 100 g šećera. Stavite na vatru i zagrejte smesu. Promešajte da se šećer istopi i ostavite da proključa.

Dodajte kesicu vanile za aromu. Za to vreme, u jednu šoljicu sipajte pakovanje želatina od 10 g i prelijte ga sa 100 ml hladne vode. Ostavite da nabubri, a nakon toga istopite želatin na pari ili u mikrotalasnoj na 10 sekundi, ali pazite da ne proključa. Dodajte tečni želatin u smesu sa toplom pavlakom. Promešajte smesu i rasporedite je u čaše, ali ne do vrha. Stavite čaše u frižider na 3-4 sata, da se krem stegne.

Za voćnu smesu:
Ocedite sok od 4-5 pomorandže i procedite ga. Sok stavite u malu posudu i zagrejte ga na vatri sa 2-3 kašike šećera, dok se šećer ne istopi.

U sok od pomorandže dodajte 5 grama želatina, koji ste pripremili na isti način - potopljen u 3 kašike vode i kasnije istopljen.

Kada je smesa od pavlaka očvrsnula u frižideru, izvadite posude i sok od pomorandže sipajte u svaku čašu preko krema. Možete staviti i poneki režanj pomorandže, pre nego što prelijete sokom. Ponovo sve vratite u frižider da se ohladi i da se želira dobro.

Pre serviranja, svaku posudu potopite na kratko u vrelu vodu i okrenite panakotu na tanjirić.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar