Domaći rum

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
331
358
Domaći rum
Fotografije: Potrebitel#184319
17/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije90
"15 ljudi u kovčegu mrtvaka, jo-ho-ho i flaša domaćeg ruma"

Potrebni sastojci

  • voda - 3 l
  • melasa - 80 ml
  • šećer - 1 kg, od trske
  • kvasac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Vodu sipajte u šerpu. Stavite 80 g melase, koju možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane. Nakon toga sipajte šećer i kvasac.

Smesu promešajte i sipajte u flaše, ali umesto poklopaca stavite balone i ostavite da fermentiše 6-7 dana.

Nakon tog perioda videćete mehuriće u flašama, a to znači da je fermentacija završena i da je dobro za destilaciju.

Destilišite rum tako što odvojite prvi tok i slabiji alkohol (patoku). Ostavite ih na hladnom 3 dana. Dobili ste takozvani beli rum. Njega možete koristiti u koktelima.

Da bi napravili zlatni rum, treba da dodate karamel i da ovakav ruk odstoji u hrastovom buretu do 2 meseca. A da bi od zlatnog ruma dobili crni rum, samo treba dodati malo melase i da ostavite rum da odleži još malo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: