bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Francuski baguette»Laki doručak sa mocarelom

Laki doručak sa mocarelom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Početnik
519283k61
Laki doručak sa mocarelom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
18/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Tajna dobre linije italijanki je otkrivena - one svaki dan počinju ovim laganim doručkom sa mocarelom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite poklopce bagetima, izdubite lagano sredinu i premažite ih aromatičnim maslinovim uljem.

Poređajte komade hamon šunke, preko njih kolutove čeri paradajza. Sa strane stavite režnjeve maslina.

Dodajte mocarelu i ukrasite bosiljkom.

Zapecite bagete u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Ukrasite svežim režnjevima čeri paradajza ili drugim sezonskim povrćem.

Aromatično maslinovo ulje pripremite tako što u 500 ml maslinovog ulja dodate čenove belog luka i grančice svežeg bosiljka.

Ovo maslinovo ulje možete koristiti da začinite salatu Kapreze, za bruskete i za pesto od bosiljka i špagete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: