Šaran punjen kuskusom i suvim grožđem

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
246
24/10/2017
"Na konkursu za najukusniji recept za Svetog Nikolu, pobediće onaj ko donese pripremljenog šarana u redakciju "
Priprema39 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno119 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano115
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad, veliki
  • kuskus - 1/2 šolje
  • suvo grožđe - 100 g
  • belo vino - 100 ml
  • crni luk - 1 - 2 glavice
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • šećer - 2 kašičice
  • cimet - štapić
  • peršun - veza
  • so
  • biber - po ukusu
  • za sos preko ribe
  • paradajz - 400 g, oljušten
  • crni luk - 2 glavice
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • peršun - polovina veze
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu spolja i iznutra i dobro je posolite i začinite biberom. U vrelom ulju upržite luk sa suvim grožđem i dodajte vino.

Dodajte i kuskus i kada tečnost ispari, dodajte sitno seckani peršun, so, biber, šećer i cimet. Šarana napunite nadevom i ušijte.

Za sos: Na rebarca naseckajte luk i upržite ga u maslinovom ulju. Dodajte brašno, promešajte i stavite alevu papriku. Dodajte naseckani paradajz i skinite sa vatre.

Promešajte i začinite sitno seckanim peršunom, posolite i dodajte biber. Šarana stavite u pleh, dodajte malo vode i odozgo ga prelijte sosom. Pecite ga u zagrejanoj reni na 180 stepeni. Poslužite ga odmah uz limun.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar