Janija ot teletine i povrća

24/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Za pripremu ukusne teletine potrebno je majstorstvo - a uz našu pomoć, svako može da kuva "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano961
  • Pregledi tokom meseca44
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg
  • crni luk - 3 glavice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 5 - 6 komada
  • patlidžan - 3 komada
  • paprika - 8 - 9 komada, zelene
  • peršun - svež
  • ulje - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso i nasecite ga na zalogaje. Ispržite ga u ulju. Izvadite meso is masnoće i u istoj masnoći prodisntajte sitno seckani luk. Pospite malo aleve paprike.

Dodajte oljušten i nasečen paradajz. Ostavite da se kuva dok se sos ne zgusne, dolijte toplu vodu i dodajte uprženo meso. Ostavite jelo da se kuva.

Operite patlidžane i nasecite ih na kolutove. Posolite ih i kada se gorki sok ocedi, osušite ih i ispržite.

Očistite paprike od semenki, nasecite ih na krupno i njih upržite.

Dodajte patlidžane i paprike u jelo, pospite sitno seckanim svežim peršunom i ostavite da se kuva još oko 10 minuta.

Možete poslužiti ovo jelo sa prilogom od kuvanog pirinča.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar