Čatal tatlasi

25/10/2017
"NIste živeli ako bar jednom u životu niste najeli sa Čatal tatlasi kolačima i da se zasitite "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano906
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremitešećerni sirup, zato što on treba da se ohladi, da biste prelili gotove keksiće. U šerpi na vatri stavite vodu, šečer i vanilu.

Smanjute vatru i ostavite sirup da vri na tihoj vatri oko 10 minuta. Dodajte 1-2 kašičice soka od limuna. Ostavite sirup da se ohladi.

U posudi pmešajte sve sastojke i zamesite meko testo. Nemojte preterivati sa brašnom da ne bi bili tvrdi kad se ispeku.

Podelite testo na dva dela i razvucite tanak list. Isecite na trakice i svaku uvijte u oblik puža.

Poređajte gotove puževe u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u rerni na 170 stepeni dok ne porumene. Dok su još topli prelijte ih hladnim šećernim sirupom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti