Čizkejk sa bundevom i kakaom

28/10/2017
"U sezoni bundeva nema šanse da ne probate ovaj veličanstveni čizkejk sa bundevom i kakaom "
Priprema40 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno110 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano646
  • Pregledi tokom meseca66
  • Pregledi tokom desmice22
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g, kuvana
  • jaja - 3 komada
  • braon šećer - 220 g
  • krem sir - 500 g
  • maslac - 100 g, kravli
  • vanila - 3 komada
  • muskantni oraščić - 2 kašičice
  • kakao - 1 supene kašike u prahu
  • cimet - 1 kašičica
  • keks - 200 g, čajni
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno izvadite sastojke na sobnu temperaturu na oko 40 minuta. Sameljite keks i dodajte jednu kašičicu muskantog oraščića i kakaoa. Dodajte rastopljeni maslac i promeajte dobro smesu.

U kalup za tortu sa ivicama koje se otvaraju, prethodno obložen paporom za pečenje, napravite osnovu od keksa sa malim bordovima po ivicama.

Uvijte lepo kalup folijom sa spoljašnje strane, zato što će se čizkejk peći na pari.

Umutite krem sir sa braon šećerom dok se potpuno ne rastvori. Dodajte jedno po jedno jaje, dodajite nakon što se prethodno pomeša sa smesom.

Bundevu ispasitajte. U nju dodajte vanilu, cimet i jednu kašičicu muskantnog oraščića.

Dodajte i pire u smesu od krem sira i lepo umutute pasatorom. Gotov krem sipajte preko osnove od keksa.

Ugrejte rernu na 150 stepeni. Stavite kalup u dubok pleh i sipajte vodu do pola kalupa. Pecite čizkejk oko 70 minuta.

Ostavite da se ohladi i stavite u frižider na oko jednu noć. Ukrasite po želji sa malim bundevama od fondana ili drugim ukrasom po želji.

Kalup za tortu - 24 cm.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar