Keškul - turski desert

31/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Zaboravite na kremove i parfee, poslužite gostima keškul - ukusan desert iz turske kuhinje!"
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 430
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 kg
  • pirinčano brašno - 1 šoljica
  • kokosovo brašno - 3 kašike
  • bademovo brašno - 3 kašike, ili fino mleveni bademi
  • maslac - 1 kašika
  • za posipanje
  • orasi - mleveni
  • kikiriki
  • pistaći - ili drugi orašasti plodovi
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite sve sastojke osim maslaca i onih za posipanje, dobro ih promešajte i stavite na vatru.

Kuvajte uz neprekindno mešanje, dok se masa ne zgusne i kuvajte još 3-4 minuta nakon toga, kako pirinčano brašno ne bi bilo sirovo.

Kada je gotovo, isključite vatru i u krem dodajte maslac. Kada se maslac istopi, promešajte dobro, da se ujednači.

Krem ostavite da odmori 5 minuta i onda ga prebacite u čašice ili kupice.

Ukrasite ga mlevenim orašastim plodovima.

Kada se ohladi, svaku porciju pokrijte providnom folijom i čuvajte ih u frižideru.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti