Mečija šapa u maramici

31/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Ostavljamo medvede lovcima, a za gurmane kao što smo mi, postoje medveđe šape u maramici i sveža salata "
Priprema180 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno200 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano282
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • slanina - 70 g
  • crni luk - 1 glavica
  • mladi luk - nekoliko pera
  • biber - 1/4 kašičice
  • so - 1/4 kašičice
  • mrvljeni čubar - 2 prstohvata
  • svinjska maramica - 2 velika komada
* merne jedinice

Način pripreme

Svinsko meso sameljite na krupnoj rešeci zajedno sa slaninom, a zajedno sa mesom, možete samleti i luk ili ga sitno narendajte.

Pera mladog luka i ljutu papriku naseckajte veoma sitno. Dodajte sveže mleveni biber, prstohvat čubra i so po ukusu i umesite sve veoma dobro.

Prebacite u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru na 2-3 sata. Nakon toga, ponovo umesite još jednom ili dva puta, pa smesu podelite na 2 dela. Lagano vlažnim rukama napravite velike mečije šape, veličine dlana.

Svaku šapu umotajte u maramicu i ispecite ih na dobro ugrejanom roštilju, koji ste premazali komadom slanine.

Poslužite jednu šapu u porciji sa svežim prilogom od povrća, u kojoj obavezno treba da bude i crni luk, isečen na rebarca.

Po želji, možete luk staviti da imitira nokte na šapi, da bi vaša prezentacija jela bila interesantnija.slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti