Kolač sa bundevom, orasima i glazurom

05/11/2017
"Nije samo kolač, nego povod da se okupite sa prijateljima koje odavno niste videli "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano449
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite sastojke i držite na sobnoj temperaturi pre pripreme kolača. Prethodno skuvajte bundevu i napravite gladak pire. Sameljite orahe.

U posudi umute jaja i šećer. Dodajt eulje i ponovo lepo promešajte.

Prosejte brašno sa vanilom, praškom za pecivo i cimetom i dodajte u delovima u smesu od jaja. Na kraju dodajte bundevu i mlevene orahe.

Sipajte smesu od keksa u pleh ili kalup za kuglof, prethodno namazan uljem i posut brašnom.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Proverite čačkalicom za zube da li je gotovo.

U međuvremenu mutite maslac na sobnoj temperaturi sa krem sirom i šećerom u prahu dok se ne dobije kremasta glazura.

Po želji obojite poslastičarskom bojom po želji. Ostavite da se ohladi kolač i namažite glazurom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar