Vratne šnicle sa mlečnim sosom iz tiganja

08/11/2017
"Samo je jedna stvar ukusnija od šnicle od vrata i to je šnicla od vrata sa mlečnim sosom "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano121
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 1 kg
  • biber - 1 kašičica, miks (beli, roze, crn)
  • masline - 200 g zelene sa paprikom
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja (može i voda)
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 3 supene kašike
  • bujon - 1/2 kockice, od povrća
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjski vrat na šnicle srednje debljine i izlupajte ih. Začinite solju i miksom bibera (crni, roze i beli). Ostavite da se začine dok pripremate sos.

U dubokoj posudi propržite brašno dok ne dobije zlatnu boju, sipajte sveže mleko uz neprestano mešanje dok se ne dobije željena gustina.

Umutite kiselo mleko i dodajte lagano u sos.

Možete dodati i kockicu bujona da se začini i sok od pola limuna. Pre nego što isključite dodajte isečene zelene masline.

Šnicle pržize na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju, prilikom serviranja možete da prelijete sos, a može da bude i sa strane sa kriškom limuna.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar