Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Riba bakalar Elegante

Riba bakalar Elegante

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Riba bakalar Elegante
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
08/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Za savršene rezultate tačno pratite uputstva u receptu! I uspeh"

Potrebni sastojci

  • riba bakalar - 2 filea
  • za sos
  • majonez - 6 supenih kašika
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • beli luk - 2 čena, izrendanrendan
  • đumbir - po ukusu, iz
  • majčina dušica - po ukusu
  • ruzmarin - po ukusu
  • so - 1 prstohvat
  • za dodatak
  • paprike - 2 komada, velike zelene ili 3 manje
  • luk - 1 glavica, srednja
  • beli luk - 2 čena
  • sok od paradajza - 250 ml
  • med - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - ili suncokreovo
  • belo vino - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo sa garnirungom da bi bio gotov, zato što riba bude mnogo brzo.

1. Propržimo luk, sitno iseckan, papriku na trakice (ne mnogo fine) u ugrejanom ulju i sa prstohvatom soli.

2. Kad povrće omekša dodajem vino i ostavljamo na jakoj vatri dok alkohol ne ispari.

3. Odmah nakon toga sipamo paradajz pire i smanjujemo vatru da bude umerena. Dodajemo beli luk i ostavljamo da se krčka 10 minuta.

4. Na kraju stavljamo kašiku meda i so po ukusu. Kuvamo još 5 minuta i skidamo sa vatre.

5. Za ribu pripremamo pleh pokriven aluminijumskom folijom (može i bez njega) i poređamo filete (ako su sa kožom, neka ona bude odozdo), namažemo ih sa malo maslinovog ulja i stavimo nekoliko kapljica preko svakog.

6. Mešamo glatku smesu od sastojaka za sos, i za to vreme uključimo rernu da se ugreje na 200 stepeni.

7. Ravnomerno rasporedimo sos preko svako filea. Ovde možmo koristiti maštu i odozgo da dodamo orašaste plodove - seme bundeve, listiće badema ili da pospemo prezlom da bi riba imala hrskavu koricu.

8. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni tačno 12 minuta! ! To je važno da bi riba ostala krta.

9. Serviramo na podlozi od pripremljenog garnirunga. Preko njega pažljivo stavljamo gotov file i ukrašavamo nečim zelenim (na primer peršun) ili sosom od balsamiko sirćeta.

10. Neverovatno ukusno. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: