Riba bakalar Elegante

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
08/11/2017
"Za savršene rezultate tačno pratite uputstva u receptu! I uspeh "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano114
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo sa garnirungom da bi bio gotov, zato što riba bude mnogo brzo.

1. Propržimo luk, sitno iseckan, papriku na trakice (ne mnogo fine) u ugrejanom ulju i sa prstohvatom soli.

2. Kad povrće omekša dodajem vino i ostavljamo na jakoj vatri dok alkohol ne ispari.

3. Odmah nakon toga sipamo paradajz pire i smanjujemo vatru da bude umerena. Dodajemo beli luk i ostavljamo da se krčka 10 minuta.

4. Na kraju stavljamo kašiku meda i so po ukusu. Kuvamo još 5 minuta i skidamo sa vatre.

5. Za ribu pripremamo pleh pokriven aluminijumskom folijom (može i bez njega) i poređamo filete (ako su sa kožom, neka ona bude odozdo), namažemo ih sa malo maslinovog ulja i stavimo nekoliko kapljica preko svakog.

6. Mešamo glatku smesu od sastojaka za sos, i za to vreme uključimo rernu da se ugreje na 200 stepeni.

7. Ravnomerno rasporedimo sos preko svako filea. Ovde možmo koristiti maštu i odozgo da dodamo orašaste plodove - seme bundeve, listiće badema ili da pospemo prezlom da bi riba imala hrskavu koricu.

8. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni tačno 12 minuta! ! To je važno da bi riba ostala krta.

9. Serviramo na podlozi od pripremljenog garnirunga. Preko njega pažljivo stavljamo gotov file i ukrašavamo nečim zelenim (na primer peršun) ili sosom od balsamiko sirćeta.

10. Neverovatno ukusno. Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar