Teleća čorba u Krok potu

08/11/2017
"Krok pot je uređaj za kuvare početnike. Prosto stavljate sastojke u njega, naštelujte vreme i uživajte u životu dok on sve ne završi umesto vas "
Priprema15 min.
Kuvanje220 min.
Ukupno235 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano304
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 2 komada
  • paradajz - 2 supene kašike iz konzerve
  • pirinač - 100 g
  • so
  • biber
  • čubar
  • za prvu zapršku
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • za drugu zapršku
  • ulje - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kockice i propržite ga. Sipajte u uređaj za sporo kuvanje. Dodajte sitno iseckan luk, šargarepu i paprike.

Sipajte toplu vodu, dodajte začine i poklopite uređaj. Uključite na drugi stepen. Nakon tri sata dodajte pirinač i paradajz. Kad pirinač omekša napravite prvu zapršku.

Umutite jaja sa mlekom i brašno. Dodajte malo bujona i vratite u supu. Nakon 10 minuta napravite drugu zapršku. U tiganju ugrejte ulje i dodajte alevu papriku. Kad se zaprži sipajte je u supu.

Isključite uređaj i pospite iseckanim peršunom. Uređaj za sporo kuvanje se ugreva do 100 stepeni, zato nemojte brinuti о minutima za kuvanje.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar