bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Tanak Hleb»Ukusna posna pogača

Ukusna posna pogača

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Početnik
2251284032
Ukusna posna pogača
Fotografije: Gergana Georgieva
09/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Zapisujte, zapisujte, zato što Badnje veče dolazi, a znate da se tada priprema posna pogača"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1/2 kockice
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
  • voda - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i u sredini napravite udubljenje. U njega stavite šećer, so i ulje. Rastvorite kvasac u malo mlake vode i dodajte i njega.

Zamesite testo tako što sipate po malo mlake vode. Mesite dok se ne dobije lepo, meko testo.

Kad bude goovo ostavite ga na oko jedan sat da nadođe.

Nakon toga brašnom pospite radnu površinu i ponovo ga premesite. Oblikujte hleb i stavite ga u pleh, namazan uljem i posut brašnom.

Ostavite ga još jednom na oko 40 minuta, nakon toga ga izbušite vuljuškom da se ne puca prilikom pečenja.

Stavite hleb u ugrejanu rernu i pecite ga na 180 stepeni. Kad porumeni pokrijte ga aluminijumskom folijom.

Pecite oko 45 minuta. Izvadite gotov hleb, uvijte ga u krpu i ostavite da odstoji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: