Salata sa leblebijama i poširanim jajetom

14/11/2017
"Sveža salata, sa kojom ćete popiti toliko vina, da ćete garantovano imati šta da pričate drugog dana "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano207
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • leblebije - 400 g, iz konzerve
  • so
  • biber
  • kumin - samleven
  • limun - sok od 1/2 limuna
  • maslinovo ulje
  • tunjevina - iz konzerve
  • čeri paradajz - 6 - 7 komada
  • crveni luk - 1 mala glavica
  • slanina - 60 g
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite leblebije u posudu, dodajte so, biber, kumin po ukusu i pormešajte. Začinite maslinovim uljem i sokom od pola limuna.

Luk sitno isecite, a čeri paradajz - na polovine, nakon toga dodajte u leblebije.

Slaninu isecite sitno i zajedno sa oceđenom ribom takođe stavite u posudu. Sve lepo promešajte.

Jaja poširajte u posoljenoj vodi. Salatu rasporedite na tanjire i odozgo stavite po jedno jaje.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar