Brze kiflice

16/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4567
"Po pravilu kiflice koje se pojedu duplo brže nego što se naprave, smatraju se brzim "
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano730
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomoću rendeta ili multipraktika narendamo sir, kačkavalj i ohlađeni maslac.

U kiselo mleko stavljamo sodu. Dodajemo ga u narendane proizvode. Dodajemo brašno i so i zamesimo srednje meko testo. Ostavljamo testo na oko sat u frižideru.

Izvadimo testo, ali baš onda kada ćemo da oblikujemo kiflice, da se ne opusti previše.

Razvijamo okruglu koru oko pola centimetra debljine i sečemo na trouglove.

Svaki trougao uvijamo u kiflicu. Pečemo dok se ne dobije zlatasta boja u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar