Posni jesenji paprikaš

17/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Iz kuhinje se širi neodoljiva aroma posnog paprikaša "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano883
  • Pregledi tokom meseca60
  • Pregledi tokom desmice14
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljušte se krompiri i šargarepa, iseku se na parčiće. Paprika se očisti i iseče na lente, tikvica na polumesece.

Zagreva se ulje i zapržava se luk, paprika, šargarepe. Nakon 3-4 minuta dodaje se krompir isečen na kockice i tikvice, da se zaprže i oni.

Sipa se paradajz pire, dodaje se aleva paprika, promeša se i naliva topla voda da prekrije sastojke.

Posipa se solju, isečenim čenovima belog luka, peršunom i čubrom. Kuva se na tihoj vatri dok krompir ne budu gotov.

Promeša se brašno s malo vode i sipa se u tankom mlazu da se jelo zgusne. Nakon što provri isključuje se i servira se sa isečenim svežim peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar