Rafaelo kolač sa prelivom

18/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4560
"Niko ne govori o Rafelo kolaču sa prelivom, jer su svi zauzeti jedenjem. Savetujemo vam da uradite isto "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano479
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 190 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 60 g
  • ulje - 70 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • kokosovo brašno - 60 - 70 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 1 kesica
  • rafaelo kugle - za ukras
  • Sirup
  • pećer - 200 g
  • voda - 300 ml
  • rum - 30 ml
  • krem od kokosa
  • jaja - 1 komad
  • mleko - 400 ml + 6 - 7 kašika
  • kokos - 60 g
  • brašno - 4 kašike
  • šećer - 100 g
  • vanila - 1 komad
  • maslac - 30 g
  • esencija ruma - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pripremite sirup, stavljajući na umerenu vatru sve sastojke za njega. Kada se šećer istopi kuvajte 7-8 minuta i ostavite da se ohladi.

2. Umutite jaja sa šećerom u vazdušasti krem i dodajte ulje, mleko i vanilu. Dodatno umutite i stavite brašno prosejano sa pračkom za pecivo malo po malo. Završite kokosovim brašnom i promešajte u homogenu smesu.

3. Sipajte u podmazanu i nabrašnjenu posudu za pečenje prečnika 28/15 ili sličan tome (cilj je da kolač ne bude previše visok ili previše nizak/tanak). Ispecite ga dok čačkalica ne bude suva (oko 20 minuta) u zagrejanj rerni na 180 stepeni. Dok je još vruć prelijte ga ohlađenim sirupom i ostavite da se dobro upije.

4. Pirpremite krem, zagrevajući 400 ml svežeg melka sa šećerom, vanilom i esencijom. Odovojeno umutite jaje sa preostalim mlekom i brašnom.

Čim provri, smanjite ringlu na minimum i nalijte jajčanu smesu u tankom mlazu, muteći žicom. Dodajte kokosovo brašno (po mogućstvu finije) i kuvajte dok se ne zgusne.

5. Izlijte krem preko prelivenog kolača i ohladite. Pospite sa još kokosa i ukrasite bombonama Rafaelo kuglama.

Nek vam je slatko!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar