Čokoladna torta Čudo

20/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4230
"Ništa čudno što su krstili ovu čokoladnu tortu na taj način, da li ste je vi probali?"
Priprema50 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno95 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano649
  • Pregledi tokom meseca53
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite krem: Skuvajte puding sa mlekom i šećerom prema uputstvu na pakovanju. Dok je još vruć dodajte 30 g maslaca, čokoladu i želatin (prethodno natopljen u 50 ml hladne vode. Promešajte i ostavite da se ohladi. Nakon toga dodajte umućenu pavlaku i pažljivo promešajte.

Pripremanje kore: Umutite jaja. Dodajte im šećer, nastavite da mutite. Na kraju dodajte prosejano brašno, skrob, kakao i prašak za pecivo. Mešajte pažljivo i raspodelite smesu na tri dela. Sipajte svaki deo u kalupe, postavljena papirom za pečenje. Svaku koru pecite na 180 stepeni oko 10-15 minuta (nisam tačno sigurna, jednostavno proveravajte) u kalupu veličine 24 cm. Ostavite da se dobro ohlade.

U kalup za tortu stavite jednu koru. Prelijte je prethodno napravljenom i ohlađenom nes kafom. SIpajte pola krema, pospite polovinom krupno mlevenih lešnika i 3 komada vafla (isečnih na parčiće).

Prekrijte drugom korom, sirupirajte, stavite drugu polovinu krema, lešnike i vafle. Stavite i treću koru, prelijte i ostavite tortu u frižider da se stegne nekoliko sati.

Oslobodite tortu od prstena i namažite je umućenim pavlakama. Ukrasite po želji.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar