Zapečeno jelo s ćufticama na pastirski način

23/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4224
"Nešto brzo, nešto ukusno - vidite naš najbolji predlog "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 033
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g
  • luk - pola glavice
  • hleb - pola kriške
  • peršun - 2 - 3 struka
  • čubar - pola kašičice
  • biber - pola kašičice
  • so - po ukusu
  • ulje - 150 ml
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u posudu mleveno meso dodajte mu luk narendan na rende, krišku hleba, natopljenu u vode i isceđenu, sitno isečen perršun, čubar, biber i so po ukusu.

Zamesite dobro i od dobijene smese napravite male ćuftice, malo veće od loptica za supu.

Zagrejte ulje i ispržite ih, dok ne porumene sa svih strana.

Izvadite ispržene ćuftice i poređajte ih u posudu za pečenje.

Pripremite preliv, tako što umutite jaja sa kiselim mlekom i prstohvatom soli, i njime prelijte ćuftice.
Odozgo prelijte delom masnoće u kojoj ste pržili ćuftice.

Stavite posudu u zagrejanu rernu i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.

Izvadite pečeno jelo i po želji ga pospite sitno iseckanim peršunom i belim lukom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti