bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa krompirom i šargarepom u rerni

Svinjska rebra sa krompirom i šargarepom u rerni

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Početnik
2k1659k290
Svinjska rebra sa krompirom i šargarepom u rerni
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
25/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Klasika koju vole u svakom domu - svinjska rebra sa krompirom i šargarepom u rerni"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 600 g
  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • marinada
  • soja sos - 100 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 2 prstohvata
  • kumin - 2 prstohvata
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • sok od limuna - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • origano
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska rebra se iseku na srednje velike parčiće. Korompir i šargarepe se oljušte i iseku na polumesece.

U posudi se pomešaju soja sos, biber i aleva paprika, kumin, beli luk u prahu i sok od limuna.

Dodaje se origano i dobro se promeša. Rebra se namažu marinadom i ostavljaju i posudi na kratko da upiju arome začina.

U posudu za pečenje se poređaju rebra, između njih se rasporede krompir i šargarepe, pospu se solju, biberom i čubrom.

U posudu se sipa preostala marinada, doliva se malo vode da dođe do polovine rebara i pokriva se folijom.

Peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sat vremena. Folija se skida i peče se još 20 minuta dok ne bude gotovo i da fino preplane i bude ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: