Kolač sa bundevom, orasima i cimetom

27/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4299
"Jesen dolazi sa aromom bundeve, oraha i cimeta "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 938
  • Pregledi tokom meseca767
  • Pregledi tokom desmice98
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 2 šolje, narendana, sveža
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - za mazanje kalupa
  • brašno - 1 i po šolja
  • orasi - 1/3 šolje
  • cimet - 2 - 3 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 150 ml
  • šećer u prahu - za posipanje
  • jaja - 3 komada, velika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo deo sirove bundeve. Narendamo je. Očistimo orahe. Sameljemo orahe u mašini za mlevenje. U dubokoj posudu pomoću miksera umutimo jaja, dok ne uvećaju obim i smesa postane vazdušasta.

Posle dodajemo šećer u opet nastavljamo da mutimo. Dodajemo ulje u nastavljamo da mutimo mikserom. Prosejemo brašno u drugoj posudi i dodajemo prašak za pecivo i mešamo, da se dobro promešaju. Postepeno dodajemo brašno u posudu sa smesom od jaja i bez miksera postepeno mešamo.

Na kraju stavljamo i narendanu bundevu i mlevene orahe. Dodajemo 2-3 kašičice cimeta. Cimet daje lepu aromu kolaču.

Mažemo uljem orkugli kalup za tortu s dnom koje se skida i pospemo brašnom. Sipamo smesu u kalup i zagladimo dobro pomoću kašike, da pri pečenju kolač može da ostane gladak.

Pečemo na 180 stepeni u zagrejanoj rerni. Proveravamo čačkalicom za zube da li se ispeklo. Nakon što se ispeče vadimo ga i ostavljamo da se blago ohladi i sečemo na rombove. Posipamo šećerom u prahu pomoću cediljke. Jedemo ga uz kafu.

Nek vam je slatko! Mnogo je mekan, ukusan i aromatičan kolač.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar