Sočne šnicle sa krompirom, belim lukom i sosom od pečuraka u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
28/11/2017
"Uživanje za čula i radost za oči! Samo tako možemo da opišemo ovaj TOP RECEPT DANA"
Priprema30 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24 323
  • Pregledi tokom meseca247
  • Pregledi tokom sedmice247
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Začinimo šnicle kuminom i biberom. Uvaljamo ih u brašno i propržimo na 1-2 minuta sa svake strane.

Premestimo ih u posudu za pečenje, a u istoj masnoći propržimo usitnjen krompir i beli luk. Dobijena smesa se stavlja u šnicle.

Odvojeno isečemo luk, šargarepu i pečurke i propržimo ih, začinjavajući ih biberom i soja sosom. Stavljamo peršun i ostavljamo smesu da se kuva dok sastojci ne omekšaju.

Za to vreme izmešamo sveže i kiselo mleko, pavlaku i brašno.

Dobijenu smesu dodamo u povrće i promešamo. Ovim sosom prekrivamo sastojke u posudi. Pečemo sve oko 40 minuta.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar