Domaće pripremljena slanina

28/11/2017
"Da zakolješ prase, da pripremiš domaću slaninu i da pozoveš prijatelje u goste da probate novo vino Klasika "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano547
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Hladnom vodom operite slaninu i isecite je na komade. Na dno male kace stavite morsku so, napravite sloj oko 2 prsta debljine.

Preko njega poređajte praziluk, isečen na trakice. Odozgo stavite slaninu, stavite je sa kožom na gore i reba da bude zbijeno poređana.

Ako ostane praznine između parčića, popunite slaninom isečenom na male komade. Ponovo stavite nekoliko trakica praziluka i posolite oko 1 cm.

Isto ponavljajte dok ne potrošite sastojke, završava se solju. Preko nje stavite drvenu rešetku za težinu i sipajte prekuvanu vodu, treba da bude 1-2 prsta iznad slanine.

Nakon 20 dana je gotova za konzumiranje, ostavite je da stoji na hladnom mestu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti