Salata Toskana sa belim pasuljem, sušenim paradajzom i rukolom

29/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4203
"Mirisna, nestandardna i neverovatno ukusna - hoćete li probati našu salatu Toskanu?"
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano531
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuva se pasulj da bude potpuno gotov.

Počinje se s dresingom. Svi sastojci za njega se samelju u blenderu.

U posudi se pomeša skivani pasulj, isečen sušeni paradajz i isečene masline na četvrtine. Dodaje se malo sosa i meša se.

Na dnu činije za salatu se stave listovi rukole, a u sredinu smesa od pasulja, preliva se delom dresinga, dekoriše se s čeri paradajzom isečenim na polovine. Drugi deo sosa se sipa u posudu za sos kao dodatni preliv po želji.

Beleška: Ako slučajno imate slatko od maslinam može da se doda u jednu polovin salate, kao što sam ja uradila, tako što ćete ih prvo oprati pod hladnom vodom i dodati cele masline. To su sitne masline. Salata dobija veoma prijatan slatko-kiselo-slan ukus, prijatan i nestandardan.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti