Grčki Božićni kolač

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
29/11/2017
"Ne čekajte do Božića da probate ovaj veličanstveni grčki Božićni kolač "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 697
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte suve sastojke - brašno, orahe, bademe, čokoladu izlomljenu na male kocke, prstohvat soli i prašak za pecivo.

Odvojeno mikserom umutite meki maslac sa šećerom u vazdušast krem, dodajte jaja (jedno po jedno) uz neprestano mešanje mikserom.

Odvojeno pomešajte sok od 4 pomorandže, konjak, sodu i narendanu koru 2 pomorandže, promešajte ih i dodajte u smesu od jaja.

Počnite da dodajete suve sastojke u etepama uz sporo mešanje špatulom dok se ne dobije ujednačena smesa.

Sipajte smesu u posudu za pečenje (28 cm u prečniku) postavljenu papirom za pečenje i ravnomerno je rasporedite.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta, proveravajući da li je gotovo pomoću drvene čačkalice.

Ostavite Božićni kolač da se ohladi, pospite šećerom u prahu i dekorišite mlevenim orasima.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar