Vazdušasti preliv za musaku

Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3976
"Za pravljenje savršene musake treba da spremite savršen preliv - evo ga i recept "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
  • Ukupno pregledano1 711
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvajamo belanca od žumanaca i mutimo oba mleka sa žumancima. Stavljamo na ringlu šerpu i stavljamo maslac sa veoma malo ulja.

Nakon što se zagreje dobrom zapržimo brašno dok ne postane latasto i dodajemo mleko sa žumancima, začinjavamo solju i biberom i mešamo neprestano dok se ne zgusne.

Smanjujemo ringlu na minimum na oko 5 minuta da se krčka polako, dok mešamo da se ne zalepi.

Gasimo ringlu i ostavljamo da se ohladi (kad se prohladi postaje dosta gusto), a za to vreme mutimo belanca u sneg i mešamo ih pažljivo sa već ohlađenom smesom.

Naravno da bi dobili savršenu musaku kao iz Bugarskih kuvara treba da spremimo i druge sastojke držeći se svih pravila neophdonih za jednu musaku - luk, šargarepa, krompir i svinjsko mleveno meso i ništa više.

Ovaj preliv je zaista jedinstven i stoji preko musake (kako i treba da bude) u debljini od oko 2 cm, naravno zavisi i od posude u kojoj će se peći. Probajte i uvek ćete praviti musaku tako.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar