Pileća šnicla sa sosom od pečuraka

04/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3976
"Sa malo piletine, pečuraka, maslaca i pavlake pripremićete ovu neverovatnu đakoniju"
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
  • Ukupno pregledano1 276
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 4 komada, šnicle
  • belo vino - 100 ml
  • pečurke - 200 g
  • pavlaka - 200 ml, tečna
  • sir - 100 g, topljeni
  • brašno - 1 kašika
  • voda - 150 ml, topla
  • maslac - 2 kašike
  • so
  • biber
  • peršun - iseckan, za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Utrljajte piletinu solju i biberom, prelijte sa 50 ml vina i stavite u frižider na 30 minuta. Nakon toga je prebacite u namazanu posudu za pečenje, prekrijte aluminijumskom folijom i ispecite šnicle.

Pečurke očistite i isecite na tanke kriške. Zagrejte maslac u tiganju i stavite pečurke da se dinstaju. Čim su omekšale i gotove dolijte 50 ml belog vina, promešajte i dolijte pavlaku postepeno.

Čim sos provri, dodajte začine po ukusu, topljeni sir i dolijte brašno razmućeno u toploj vodi.

Promešajte i čim se blago zgusne sklonite sos sa ringle. Sklonite foliju sa šnicli, prelijte sos preko pečuraka i zapecite tako 5-10 minuta. Servirajte s malo iseckanog peršuna.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar