Mešeni mafini sa sirom

05/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4224
"Tačno tako - ne mešani, već mešeni, jer su tako najukusniji "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano614
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kvasac - 21 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • ulje - 100 ml
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašiica
  • brašno - 470 g
  • za nadev
  • sir - 150 g, neslani
  • maslac - 2 kašike
  • za mazanje
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Od proizvoda za testo zamesimo meko testo - kvasac posipamo šećerom, promešamo. Dodajemo jaje, mleko, ulje, so u brašno.

Nakon svakog dodatog sastojka dobro promešamo. Zamesimo meko testo, koje ostavljamo da odstoji 10 minuta.

Za to vreme izgnječimo viljuškom sir i dodajemo maslac. Dobro zamesimo dok se ne dobije kremasta smesa.

Odstajalo testo podelimo na 12 jednakih loptica. Svaku razvijamo u oblik elipse. Oštrim nožem isečemo na trake, ali ne do kraja.

U neisečeni deo stavljamo nadev i uvijamo u rolat, posle u puža. Svaki mafinčić stavljamo u kalup za mafine namazan uljem.

Kad su svi mafini poređani u kalup, u posudi izmešamo jedno jaje i četkom mažemo odozgo. Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar