Praznična jagnjeća sarmica

05/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Sa ovako ukusnom sarmicom na stolu, svaki dan lako može da se pretvori u praznik "
Priprema30 min.
Kuvanje110 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano135
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - oko 1, 2 kg (srce, pluća i džigerica)
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašika
  • mladi luk - 2 vezice
  • luk - 2 glavice, star
  • ulje - 3 kašike
  • nana - 1 vezica
  • peršun - 1 vezica
  • voda
  • so po ukusu
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 200 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte unapred pluća i srce. Isecite na sitno dve vrste luka. Izdinstajte ih u ulju i malo vode dok ne omekšaju. Dodajte svežu džigericu isečenu na parčiće. Pržite ih 15 minuta.

Dodajte pluća i srce isečene na sitne parčiće. Pržite i mešajte oko 5 minuta. Dodajte pirinač. Pržite uz mešanje dok pirinač ne postane staklast.

Dodajte alevu papriku i so po ukusu i dobro promešajte. Dodajte 3 šolje vode i ostavite pirinač da upije vodu. Kad je pirinač polugotov, dodajte peršun i nanu isečene na sitno.

Sipajte jelo u posudu za pečenje i zapecite u jakoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Na kraju napravite preliv, muteći jaja sa kiselim mlekom i rasporedite preko sarmice.

Dopecite dok ne postane zlatasto.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar