Pogača sa sirom i kačkavaljem

06/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4228
"Kada u pogači ima i sira i kačkavalja - ne može da ne bude ukusna "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano843
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 1, 1 kg
  • sveže melko - 1 šolju
  • kvasac - 1 kocka (42 g)
  • ulje - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašika
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • za preliv
  • jaja - 5 komada
  • sir - 450 g
  • maslac - 250 g
  • kačkavalj - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko se blago zagreje. Nakon toga se sipa u duboku posudu. U njega se dodaje kvasac i šećer. Meša se dobro.

Soda za hleb se dodaje u kiselo mleko. Dodaju se i ostali sastojci za testo, dok se brašno dodaje na kraju. Zamesi se meko testo.

Gotovo testo se ostavlja da naraste oko tredesetak minuta.

Za to vreme kačkavalj se iseče na male parčiće.

Nakon što je testo naraslo podeli se na male lopte. Posuda za pečenje se podmaže uljem i pospe se brašnom. U sredinu svake lopte stavlja se po malo kačkavalja. Lopta testa se dobro namaže sa svih strana maslacem.

Nakon toga se ređaju gusto u posudu. To se ponavlja dok se ne potroši testo.

U dubokoj posudi se umute jaja i u njih se namrvi sir. Ovom smesom se prelivaju lopte testa. Pogača se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 40 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar