Krem Sabajon sa belom čokoladom

09/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4299
"Nije slučajno da su svi čuli za njega - najukusniji krem među kremovima, krem Sabajon "
Priprema5 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano976
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • žumanca - 6 komada + 3 belanca
  • šećer - 4 pune kašike
  • bela čokolada - 100 g
  • šećer u prahu - 1 kašičica
  • voće - po izboru: maline, jagode ili dr.
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite mnogo dobro žumanca sa šećerom dok se ne dobije gladak krem.

Mućenje treba da se vrši u metalnoj posudu koja se prebacuje u posudu na vodenoj pari na slaboj temperaturi ringle i mućenje se nastavlja dok krem ne postane potpuno gladak, sjajan i dok žumanca ne pobele.

Onda dodajte prethodno istopljenu belu čokoladu u krem i nastavite mućenje nekoliko minuta. Ostavite da se prohladi i za to vreme umutite belanca u vadzušast sneg.

Nakon toga dve smese se sjedine. Krem Sabajon sa belom čokoladom se rasporedi u dezertne čaše ili posudice i garnira se s voćem po izboru i čokoladnim topingom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar