Posna kavarma sa pečurkama

10/12/2017
"Posna ukusna jela za dušu - neka vam je slatko "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano946
  • Pregledi tokom meseca105
  • Pregledi tokom desmice60
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g, šampinjoni
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • paprike - 2 komada, pečene crvene
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • crno vino - 70 - 80 ml
  • margarina - 2 supene kašike sa mirisom maslaca
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičce
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite pečurke i isecite ih na polumesece.

Isecite luk na sitne komade, a šargarepu - na tanke ivice. Oljuštite paradajz i isecite na kockice, a pečene paprike i beli luk iseckajte sitno.

Ugrejte maslinovo ulje na vatri i margarin i dodajte luk, beli luk, šargarepu i pečurke.

Propržite ih 3-4 minuta i dodajte pečene paprike i paradajz. Promešajte.

U posudi umutite paradajz pire i alevu papriku sa crvenim vinom i dobijenom smesom prelijte povrće.

Pospite biberom, majčinom dušicom i solju po ukusu.

Mešajte periodično i pržite dok povrće ne omekša i ostane na masti.

Jelo servirajte toplo sa svežim hlebom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar