Kiseli kupus sa svinjskim grudima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
13/12/2017
"Jelo koje svi vole, koje je dobro došlo na svakoj trpezi "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano764
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 800 g
  • kiseli kupus - 1 srednja glavica
  • ulje - oko 200 - 300 ml (zavisi koliko su masne grudi)
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere i iseče na porcije. U zagrejanoj masnoći se proprže komadi mesa dok se ne dobije lepa karamel korica.

Dodaje se aleva paprika na kratko i blago se posoli meso.

Dodaje se isečen kupus. Dolivaju se 2 šolje vode i ostavlja se 15-20 minuta da se izdinsta.

Jelo se sipa u posudu za pečenje i stavlja u rernu. Kuva se na 200 stepeni 40 minuta.

Gotovo jelo začinjava se biberom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar