bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa majonezom i senfom u rerni

Svinjske šnicle sa majonezom i senfom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Svinjske šnicle sa majonezom i senfom u rerni
Fotografije: Zoritsa
1 / 3
14/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
"Ne zovite goste kad ih napravite, jer nećete želeti da delite ove krhke šnicle ni sa kim"

Potrebni sastojci

  • šnicle od vrata - 1, 5 kg (svinjske bez kosti)
  • majonez - 320 g
  • dižonski senf - 6 kašika
  • luk - 400 g, crni
  • kačkavalj - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je izuzetno lak za pravljenje, ali rezultat je uvek jedan te isti - neuporedivo ukusne praznične šnicle.

Posuda u kojoj ćemo peći šnicle se namaže obilno majonezom - dno i stranice.

Šnicle, bez prethodnog tucanja, se namažu senfom sa svih strana i poređaju se gusto u posudu jedna do druge.

Crni luk (poželjno je da izaberete krupnije glavice, da vam bude lakše) se očisti i iseče na šajbne debljine oko 3 milimetra. Šajbnama luka se pokrivaju gusto šnicle, odozgo se preko luka stavlja ostatak majoneza i rasporedi se ravnomerno.

Posuda za pečenje se prekrije folijom za sveže čuvanje i ostavlja na hladno na minimum pola sata, da se marinira meso.

Nakon što su se šnicle marinirale, posuda se stavlja u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko sat vremena.

Kačkavalj se narenda na krupno rende i šnicle se posipaju njim na kraju, zapeku se oko 5 minuta, dok ne dobiju zlatastu boju.

Serviraju se u tanjiru u porcijama sa sitno isečenim svežim lukom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: