Kiseli kupus sa pirinčem

15/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Toliko je ukusno da će svi da sipaju dodatno, zar ne verujete?"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 237
  • Pregledi tokom meseca93
  • Pregledi tokom desmice52
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • pirinač - 200 g
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus se iseče na tanke lente. Ako su lente mnogo duge iseku se na pola. U šerpu se nalije ulje i nakon što se zagreje dodaju se sitno isečen luk i opran pirinač. Mešaju se neprestano dok pirinač ne upije dovoljno masnoće i ne postane prozračan.

U pirinač i luk se dodaju 3 šolje vode ili 1 šolja soka od kupusa (u tom slučaju ne dodaje se so kasnije) i 2 šolje vode. Dodaje se 1 kašičica soli.

Nakon što je kupus omekšao i pirinač je skoro skuvan dodaje se aleva paprika.

Meša se dobro i sve se sipa u posudu za pečenje. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se blago ne zapeče.

Beleške:
- Ako je kupus mnogo kiseo ili slan, prvo se opere i dobro ocedi ili se stavlja na kratko u vrelu vodu i nakon toga se ocedi;

- Ako je kupus mnogo kiseo ili slan, ali želite da iskoristite sok od kupusa umesto da samo stavite vodu, onda je bolje da je samo pola šolje soka od kupusa u dve i po šolje vode;

- Ako ne želite da ga zapečetem možete da dokuvate jelo na ringli, dok se pirinač ne skuva potpuno.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar