Ćuftice sa belim lukom u sosu od vina i paradajza

18/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4299
"Ne brinite se za prljave masne sudove - ove ćuftice su toliko ukusne, da će gosti bukvalno olizati tanjire "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano696
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i isečemo na sitno beli luk i peršun, nakon toga ih dodajemo u mleveno meso začinjeno solju i biberom. Dodajemo prezle, jaja i narendan kačkavalj. Zamesimo dobro da se dobro raspodele sastojci.

Nakon toga grebemo kašikom smesu (to je mera za jednu ćufticu) i oblikujemo ćuftice, valjajući ih u brašno. Ostavljamo ih sa strane.

Usitnimo luk i propržimo ga na kratko u maslinovom ulju (u dubokom i širokom tiganju). Nakon toga odozgo poređamo ćuftice.

Zapržimo/zepečemo ih po 5-6 minuta sa svake strane (one puštaju dovoljno sokova, zato ne dodajemo više maslinovog ulja).

Zatim dodajemo crno vino - sipamo ga direktno u tiganj s ćufticama i lukom i sačekamo 4-5 minuta da malo ispari (ja lično okrećem ćuftice za to vreme, da bolje upiju vino).

Na kraju dodajemo i paradajz iz tegle, pažljivo mešajući. Ostavljamo na srednjoj vatri dok se paradajz sos ne zgusne (oko 20 minuta).

Jelo može da se servira s garnirungom, prženim krompirima, ali i tako je dovoljno ukusno ;)slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar