Turska škembe čorba

20/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Ovaj recept iz Turske kuhinje je posebno popularan na Balkanu!"
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano479
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • škembići - 1 kg, teleći/goveđi
  • voda - 6 šolja
  • maslac - 60 - 70 g, neslani
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • sveže mleko - 1 šolja
  • beli luk - 6 čenova
  • sirće - 3 kašike, crveno vinsko
  • ljute paprike - 6 suvih
  • so
  • biber - sveže mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćene škembiće stavite da se kuva u dovoljno vode. Pet minuta nakon što provri procedite ga i operite ponovo dobro. Ponovo ga stavite da se kuva, ali u ekspres loncu sa 6 šolja vode oko sat i 30 minuta na umerenoj vatri.

Izvadite škembe i isecite ga na tanke parčiće. Zagrejte maslac u tiganju, dok ne postane svetlo braon i zapržite brašno uz mešanje. Dodajte alevu papriku, promešajte dobro i dodajte škembe. Sipajte deo bujona od škembeta u tiganj da se homogenizuje i sipajte tu smesu u preostali bujon.

Dodajte mleko i ostavite da se krčka oko 15 minuta. Pospite solju i biberom po ukusu i rasporedite u posudice. Servirajte tursku škembe čorbu sa standardnim začinima - istucan i pomešan sa sirćetom beli luk i izmrvljene ljute paprike.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar