Labrexovi mini božićni štoleni

20/12/2017
"Evo ovih štolena o kojima svi pričaju - od sada i u vašoj kuhinji uz pomoć našeg recepta "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije30
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano321
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • suvo voće - 50 g, miks
  • suvo grožđe - 50 g
  • bademi - 50 g, mleveni, oljušteni
  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • šećer - 75 g, kristal
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • esencija ruma - 5 kapljica
  • jaja - 1 komad
  • masalc - 150 g (margarin) na sobnoj temperaturi
  • so - 1 prsothvat
  • cimet - 1/4 kašičice
  • đumbir - 1/4 kašičice
  • šećer u prahu - da se uvalja
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170-180 stepeni.
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Suvo voće sitno iseckajte, suvo grožđe takođe, bademe sameljite u blenderu.

U posudu miksera sipajte voće, bademe, dodajte mekani masalc, promešajte, jaje, prstohvato soli i brašno, pomešano sa praškom za pecivo, vanilin šećer, kapljice ruma, cimet, đumbir i šećer. Muti se kratko na srednjoj brzini miksera, a nakon toga se mesi na radnoj površini rukama, dok se ne dobije glatka lopta testa.

Testo podelite na dva dela, a svaki deo se deli na male komade, od kojih se oblikuku fitilji debljine prsta ili malo deblji od olovke. Seku se na komadiće dužine oko 3-4 cm. Dva fitilja stavite jedan do drugog, a preko njih stavite treći. Lagano pritisnite i stavite u pleh, obložen papirom za pečenje.

Pecite na 180 stepeni oko 12/15 minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Nakon 12 minuta treba da ih pazire zato što brzo zagoru. Donji deo, dno svakog keksića treba da bude dobro pečeno. Ostavite da se ohladi i obilno uvaljajte u šećer u prahu.

Čuvajte na hladnom mesu dugo vremena - oko 3 nedelje.

Izvor: Labrex

Napomena: Mini štoleni su pravljeni isključivo sa maslacem. U Labrexovom originalnom recetpu nisu dodati cimet i đumbir, dodala sam ih po svom izboru.

slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar