Božićne gurabije

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Božićne gurabije
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
20/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije40
"Aroma božićnih gurabija je neodoljiva i čak ni Deda Mraz neće krenuti dok ga ne počastite sa nekoliko"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom, nakon čega se dodaje kiselo mleko sa sodom umućenom u njemu, rastopljena mast, vanila, narendana kora limuna, cimet, đumbir.

Ovi začini čine gurabije ne samo prazničnim, već i veoma ukusnim.

Zamesi se srednje meko testo s prosejanim brašnom.

Kidamo loptice i dlanovima spljaskamo u manju pogačicu, stavlja se parče ratluka i oblikuje se loptica. Svaka se topi u umućeno belance i uvalja se u smesu od mlevenih oraha i šećera.

Poređaju se u podmazanu posudu za pečenje ili na papir za pečenje.

Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeno oko 20-25 minuta.

Izvade se i poređaju na poslužavnik.

Ukusan i aromatičan Božić!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: