Slatki tompusi sa mašću

23/12/2017
"Ne pravimo kompromis sa ukusom - najukusniji tompusi se prave sa mašću i to je to!"
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije30
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano888
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom desmice26
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • belo vino - 1 šolja
  • smeđi šećer - 3 supene kašike
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • mast - 3/4 šolje, rastopljena
  • soda - 1 kesica (10g)
  • brašno - 500 g za meko testo
  • šećer u prahu - za posipanje
  • slatko od trešanja - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno sipajte u široku posudu i napravite udubljenje.

Sipajte belo vino na sobnoj temperaturi, dodaje rastopljenu svinjsku mast, vanilin šećer, braon šećer i dobro promešajte da se rastopi.

Dodajte sodu, ponovo promešajte i viljuškom uzmite od brašna da se dobije gusta kaša.

Kad psotane teško, sipajte naradnu površinu posutu brašnom i zamesite srednje meko testo, koji se ne lepi. Podelite na dva dela i svaki razvucite u pravougaonik.

Isecite na kockice, stavite dve trešnje iz slatkog i uvijte u tompus. Poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 steepni oko 20-25 minuta. Izvadite i dok su još tople obilno ih pospite šećerom u prahu. Veoma ukusni kolači, idealni za kafu!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar