Zapečeno jelo sa pečurkama, prazilukom, pirinčem i maslinama

24/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4228
"Ukusna, posna, čak i veganska - ko ne bi želeo da proba ovo sjajno pečeno jelo s pirinčem i maslinama "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano559
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očisti se struk praziluka, opere se i iseče ma sitno, masline se očiste od koštica i iseku na parčiće, pečurke se ocede od tečnosti.

Zagreva se ulje u šerpi, proprži se isečen praziluk dok ne omekša.

Dodaju se šargarepa i pečurke isečene na parčiće, promešaju se da se i one proprže. Sipa se pirinač i prži 2-3 minuta da postane prozračan.

Dodaje se paradajz pire, promeša se i naliva se topla voda da dobro prekrije sastojke. Začinjava se morskom solju, prstohvatom do dva šarene soli, biberom, origanom i isečenim peršunom.

Na kraju se dodaju parčići maslina i ostavlja se pet minuta na slaboj vatri da nabubri pirinač. Prebacuje se u posudu za pečenje, naliva se još malo tople vode.

Proba se kakav je ukus, ako treba dodaje se malo soli i začina. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok pirinač na upije vodu. Servira se toplo.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar