Mađarska pita sa dunjama

25/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Možete li da odolite predlogu da pojedete parče ove aromatične mađarske pite sa dunjama?"
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano328
  • Pregledi tokom meseca93
  • Pregledi tokom desmice27
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • dunje - 300 g
  • brašno - 500 g
  • maslac - 250 g
  • šećer - 200 g + 3 kašike
  • jaja - 3 komada
  • so - 1 prstohvat
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • krokan od kikirikija - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite žumanca sa 100 g šećera i maslacem dok ne pobele. Dodajte so, vanilin šećer i brašno. Zamesite testo. Namažite odgovarajući kalup za pečenje maslacem, može okrugao ili pravougaoni. Rasporedite testo tako što podižete krajeve i oblepite zidove.

Ostavite oko 20 minuta u frižideru. Za to vreme narendajte dunju na krupno rende i izdinstajte sa 3 kašike šećera, dok ne omekša, dok mešate neprestano. Ohladite.

Stavite posudu za pečenje u rernu i ispecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Umutite belanca sa ostatkom šećera u gust sneg. Izvadite posudu i rasporedite dunje. Odozgo prekrijte masom od belanaca. Pospite grilijašem od kikirikija. Dopecite na gornjem grejaču do braonkaste preplanulosti.

Sklonite prsten gotove pite i servirajte na odgovarajući poslužavnik.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti