Sveži kupus sa piletom u đuvečari

25/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4221
"Naružajte se strpljenjem, zato što se jelo ne sprema brzo, al ukus vredi čekanja "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano202
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 500 g
  • kupus - 1 glavica srednje veličine
  • šargarepe - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • pileći bujon
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće meso unapred i odvojte ga od kostiju.

Očistite kupus i narendajte ga na fino rende. Očistite šargarepe i oljuštite paradajz. Isecite ih na odgovarajuće parčiće.

Izdinstajte povrće sa uljem oko 7-8 minuta. Dodajte alevu papriku, začinite solju. Sipajte kupus u đuvečaru, dodajte pileće meso i nalijte oko 1 šolju bujona. Pospite biberom.

Poklopite poklopcem i ispecite u rerni, dok kupus ne omekša i jele ne ostane na masnoći.

Ne zaboravite da stavite đuvečaru u hladnu rernu i nakon toga zagrejte. U suprotnom đuvečara može da pukne.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti