bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani Mafini»Slani mafini sa kukuruznim brašnom i semenkama

Slani mafini sa kukuruznim brašnom i semenkama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k2099k410
Slani mafini sa kukuruznim brašnom i semenkama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
26/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Zar vam nismo obećali, da su kod nas najukusniji slani mafini, evo i njih"

Potrebni sastojci

  • topla voda - 100 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • ulje - 2 kašike
  • margarin - 2 kašike
  • kukuruzno brašno - 3 kašike, izvršite
  • belo brašno - 4 šolje
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • sir - 100 g, narendan
  • jaja - 1 komad
  • žumance - 1 komad, za mazanje
  • semenke suncokreta - 2 kašike, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se promeša sa toplom vodom sa šećerom i ostavlja se da se aktivira. Sipa se u sredinu brašna i dodaju se ostali sastojci.

Zamesi se srednje meko testo i ostavlja se na toplom da naraste. Podeli se na 6 lopti. Svaka se razvije u pravougaonik, dok se po dugoj strani prave razrezi po 1 cm, kao češalj i uvija se u rolnu.

Rolnice se uvijaju u puža i stavljaju se u velike kalupe kao za mafine.

Ostavljaju se na toplom da se udvostruči obim i namažu se umućenim žumancem sa kašikom ulja, odozgo se posipaju semenkama suncokreta.

Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta dok ne budu gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: