Ukusno zapečeno jelo u kalupima za mafine

27/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4208
"Eto zbog ovoga svaki dom treba da ima bar jedan kalup za mafine "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano259
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se dobro opere i skuva se, ne ljušti se. Nakon što se ohladi, oljušti se i iseče na male kocke. Prebacuje se u duboku posudu.

Kačkavalj se narenda na krupno rende. Svinjski parčići se takođe iseku na male kocke.

Prezle se umute sa svežim mlekom i dodaju se jaja. Smesa se prebacuje u krompir, u njih se dodaje narendan kačkavalj, kiseli krastavčići isečeni na kocke, svinjski parčići, kapar, kumin, biber, malo soli, beli luk i senf. Sve se dobro promeša.

Kalupi za mafine se namažu obilno blago istopljenim maslacem i pomoću kašike smesa se prebaci u njih.

Oblikuju se kao kupole i zaglade se blago viljuškom. Preko svakog se stavlja po malo maslaca.

Pečeno jelo se stavlja u donji deo unapred zagrejane rerne na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom.

Gotovo je nakon 15-20 minuta, nakon što se zarumeni.

Sačekajte da se blago ohladi i pomoću noža izvadite iz kalupa. Servirajte sa ružicama od kiselih krastavčića i kapra.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti