Slane mini kiflice sa čubrom

27/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Zbog ovakvih đakonija nam je teško da odlučimo da li više volimo slatke ili slane kiflice "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano187
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 1 šolja od 250 ml (topla voda)
  • kvasac - 1 pakovanje, suvi
  • ulje - 2 kašike
  • margarin - 2 kašike
  • jaja - 2 komada, bez 1 žumanca
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 600 g
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 60 g, narendan
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se pomeša u toploj vodi sa šećerom i ostavlja se da se aktivira. Sipa se u sredinu brašna, dodaje se ulje, margarin, so i jaja, bez jednog žumanca - ono je za mazanje odozgo.

Na kraju se dodaje narendan sir i kačkavalj, promeša se i zamesi se testo. Ostavlja se da naraste 40 minuta na toplom. Podeli se na dva dela, svaki se razvija u okruglu koru i iseče se na 12-16 trouglova.

Odozgo se posipa suvim mrvljenim čubrom i pritiska prstima da se zalepi. Uvijaju se male kiflice, svaki trougao se okreće tako da je strana sa čubrom odozgo.

Poređaju se u široku posudu za pečenje preko papira za pečenje.

Nakon 15 minuta se namažu umućenim žumancem sa 1 kašikom ulja i peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta dok ne postanu zlataste. Izvade se u tanjir i serviraju.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar